Вищий антикорупційний суд визнав законними про обґрунтованими дії прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який прийняв рішення про повторне закриття справи "Роттердам+".

Відповідне рішення 25 січня винесла слідча суддя Віра Михайленко.

"Слідча суддя постановила: у задоволенні скарги адвоката АТ "Нікопольський завод феросплавів" про відвід прокурора САП у кримінальному провадженні (Роттердам+» -прим.) відмовити", - повідомила суддя.

Рішення судді вступило в законну силу з моменту оголошення і оскарженню не підлягає.

Дії прокурора САП оскаржував " Нікопольський завод феросплавів "(НЗФ) бізнесмена Ігоря Коломойського. Цей завод за даними Національного антикорупційного бюро, є єдиним "потерпілим" у справі "Роттердам+".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадаємо, 21 січня 2021 р. Спеціалізована антикорупційна прокуратура повторно закрила справу "Роттердам+" через відсутність у ній складу злочину.

Перший раз справу було закрито 27 серпня 2020 р.Незабаром це рішення було підтверджено офісом генерального прокурора, вищим Антикорупційним судом та Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду. Також суддя ВАКС Сергій Мойсак у листопаді 2020 р.визнав дії прокурорів у справі "Роттердам+" законними та обґрунтованими.

Однак зусиллями заводу Ігоря Коломойського справу було відновлено і того ж дня призупинено.

Розслідування справи "Роттердам+" тривало 4 роки і за його підсумком слідство не змогло встановити шкоди від дії цієї формули.