Які питання можуть бути винесені на референдум в Україні і як вони можуть бути вирішені?

Про це на каналі «Знай 24» міркує депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Богдан Кицак.

«Питання суспільної дискусії напевно будуть не раз підійматися і на YouTube-каналах, і в соціальних мережах. Але я вважаю, що референдум з питання продажу землі, про який постійно говориться, може відбутися не раніше 2023 року», - говорить він

З інших питань варто було б провести широку суспільну дискусію. Які питання вагомі, а які ні? Щоб весь український народ міг приймати рішення, має бути зроблено ще чимало кроків.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сам Кицак виніс би на референдум, зокрема, питання про Будапештський меморандум, за яким Україна відмовилася від ядерної зброї. Адже ця зброя – один з головних факторів не тільки зовнішньої, але й внутрішньої політики. Якби вона була в України, зараз ні про які спірних територіях розмови б не було.

Інше питання – надзвичайно актуальне для аграрної країни на зразок нашої – це питання про продаж землі іноземним громадянам. Таке рішення може приймати тільки народ. Ми знаємо, яка практика щодо цього існує в Європі, знаємо наші українські особливості. Подібне рішення може бути прийнято тільки загальнонародним голосуванням.

Раніше Знай.ua повідомив про проєкт закону про загальнонародний референдум, підготовлений партією «Слуга народу».

Також Знай.ua повідомив, що в кінці березня Верховна Рада схвалила закон про ринок землі, але дискусії навколо цього питання в результаті стали ще більш напруженими.