Обов'язок влади - допомагати простим людям справлятися з проблемами і бідністю, а не штовхати до самогубства, хоч і «легального».

Про це заявив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич), коментуючи ініційовані владою проекти легалізації евтаназії в Україні, повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на портал «Православная жизнь».

«Першочерговий обов'язок влади - полегшити долю простих людей, допомогти їм впоратися з проблемами, викликаними кризою, а не штовхати до самогубства, нехай і «легального », - сказав митрополит Антоній.

Він нагадав, що Церква занепокоєна самою можливістю узаконення самогубства у християнській країні.

Митрополит Антоній підкреслив, що УПЦ не може залишатися осторонь від подібних резонансних законопроектів, оскільки «Церква - це, перш за все, суспільство віруючих людей, які є повноцінними громадянами своєї держави».

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Зараз приймається багато дивних законів, як, наприклад, легалізація використання «легких наркотиків» формально« в медичних цілях», але ми всі чудово розуміємо, скільки можливостей для зловживань дають багато непродуманих законів. Так і тут - які зловживання і беззаконня можуть статися при формальній легалізації «асистованого самогубства». Зараз же, коли народ переживає не найкращі економічні часи, такі проекти виглядають просто зухвало », - сказав митрополит Антоній.

Як повідомлялося, народні депутати України у проекті Концепції реформи Цивільного кодексу України запропонували легалізувати евтаназію і «асистоване самогубство», тобто самогубство за допомогою інших людей.

Автори концепції посилаються на практику Європейського суду з прав людини і ініціюють паралельне внесення відповідних змін до Кримінального кодексу України.