Для всіх наших читачів, які уважно стежать за дотриманням громадського порядку, ну або іноді вдають, що цим займаються, є дуже важливі новини. Схоже, що часи, коли сусіди чи незнайомі господарям квартир люди могли курити та розпивати спиртні напої у під'їзді, йдуть у минуле.

Справа в тому, що український парламент вирішив розширити перелік місць, де тепер буде заборонено вживати алкогольні напої, зокрема акцент було поставлено на пиві (безалкогольного це не стосується). Законопроект уже перебуває у Верховній Раді.

Про це стало відомо завдяки новій публікації спільноти "Ти ж юрист" у мережі Telegram.

Метро, фото: Знай.ua
Метро, фото: Знай.ua

Що змінять нові вимоги до закону

У разі ухвалення законопроекту у другому читанні в Україні буде заборонено, серед іншого, вживати пиво (крім безалкогольного), алкогольні та слабоалкогольні напої:

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

▪️ у вагонах та на станціях метрополітену;

▪️ у під'їздах житлових будинків.

Крім цього, документ також запроваджує заборону куріння на станціях метрополітену. Українці, зокрема мешканці української столиці, могли бачити знаки у вигляді наклейок, які попереджають про те, що розпивати алкоголь і курити в метро не можна, проте цього разу народні депутати вирішили поставити це питання на законодавчий рівень.

Зміни в Законі України, скріншот: Telegram
Зміни в Законі України, скріншот: Telegram

Виходить, що до ухвалення цього закону так можна було? Відповідь на це запитання може надати лише людина, яка продає квитки у метро чи комендант на станції.

Нагадаємо, коли повернуться податкові перевірки та штрафи: названо дату.

Раніше повідомлялося, у громадському транспорті вводять важливу заборону.

Також, в автошколу можна не ходити: водії навчатимуть теорію самостійно.