Під час воєнного стану деякі українці мають відстрочку від мобілізації, зокрема це стосується студентів, які навчаються на денній чи дуальній формах.

Проте, навіть цей факт не дає повноцінної гарантії, що студенту не вручать повістку. Докладніше про це розповів юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак.

Студенти. Фото: скрін youtube
Студенти. Фото: скрін youtube

Так, якщо студент отримав повістку, це зобов'язує його з'явитися до ТЦК та СП для уточнення та перевірки докумеВНЗ та у довільній формі заяву про те, що йому належить відстрочка від служби.

У свою чергу працівники ТЦК надають студенту офіційну відстрочку та залишають відповідну позначку у військово-обліковому документі.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

"Відстрочка оформлюється безпосередньо в ТЦК та СП. Як правило, наданню відстрочки передує проходження особою військово-лікарської комісії (ВЛК) й тільки після цього на підставі наданих документів особі надається відповідна відстрочка від призову під час мобілізації", - пояснив адвокат.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Для отримання відстрочки студенту необхідно надати довідку з навчального закладу та студентський квиток за його наявності. Можуть також знадобитися документи, що підтверджують акредитацію ЗВО під час навчання у приватному виші.

Нагадаємо, що буде з чоловіками, які вчасно не повернулися з-за кордону

Раніше ми писали про те, чи торкнеться мобілізація вчителів та студентів під час навчального року: що каже закон