Кабмін затвердив нового голову державного концерну "Укроборонпром". Ним стане 31-річний Герман Сметанін.

Про це пише "Економічна правда". За інформацією, рішення буде оприлюднено 26 червня, а в силу воно набуде 28 числа.

Оскільки колишній керівник Юрій Гусєв не впорався з поставленими завданнями, Зеленський призначив Сметаніна та доручив йому збільшити кількість виробництва всього озброєння, очистити галузь від корупції та довести до кінця реформу оборонки.

Герман Сметанін
Герман Сметанін

Однак не всім кандидатура Сметаніна здалася "вдалою". На нового голову "Укроборонпрому" вже знайшли компромат. Викривальний ролик зняв депутат Ігор Мосійчук.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Він описав ситуацію так: "Свинарі пішли, а свині залишилися біля корита". Сметанін встиг попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева, а згодом у 28 років став директором Харківського бронетанкового заводу, де і "провертав" свої схеми.

За словами Мосійчука, він під час війни встиг непогано заробити на ремонті танків, але при цьому тягнув кошти з бюджету Міноборони. Через "фірми-прокладки" Сметанін займався постачанням старих запчастин, але брехав про їхній стан. Нардеп назвав усіх, хто брав участь у розкраданні держкоштів.

"Це були не нові запчастини, а старі, що знімали з інших танків, розукомплектовували. У схемі взяв участь заступник керівника Укроборонпрому з прокурорським досвідом Забарчук, Сметанін. А ось політичний дах здійснював голова фракції Слуга народу Давид Арахамія", - розповів він.

Давид Арахамія, фото: Facebook
Давид Арахамія, фото: Facebook

Загалом на ремонт танків було виділено 1 млрд, який і ділили всі учасники. Вони на 30% завищували вартість ремонту техніки, продавали вживані запчастини. Мосійчук стверджує, що це спричинило загибель багатьох бійців на фронті.

"Вони уклали контракт з Польщею, щоб замістити сліди, з танковим заводом. Платили за годину ремонту танка 350 євро. Є інформація, що сім'я Сметаніна має нерухомість за кордоном, ми перевіряємо", - заявив депутат.

@igor_mosiichuk

#шкварки_дня🔥🔥🔥 УКРОБОРОНПРОМ. Свинарчуки пішли а свині біля корита лишилися.🐷🐷🐷 Як в часі війни Герман Сметанін який наразі претендує на посаду керівника «Укроборонпрому» з Давидом Арахамією на ремонті танків мілярд поцупили🙈💩💰 #укроборонпром #германсметанін #давидарахамія #забарчук #танки #ремонт #корупція #мародери

♬ оригінальний звук - Ігор Мосійчук🦏