Історія Лесі Лавренової, трансгендерної жінки, яка проходила службу у Збройних Силах України (ЗСУ), є прикладом дискримінації, з якою їй довелося зіткнутися.

Вона поділилася своєю історією в ефірі радіопрограми "Програма 5488" на "Суспільне".

Леся Лавренова, скріншот: Youtube
Леся Лавренова, скріншот: Youtube

За словами Лесі, коли вона не розповідала про свою трансідентичну ідентичність, ставлення до неї було досить позитивним. Однак після того, як вона здійснила камінґаут, виникли серйозні проблеми. Іноді ставлення до неї раптово змінювалося негативним. Вона була звинувачена, що обдурила всіх довкола себе...

Один із колишніх друзів Лесі, що має, можна заявити, ультраправі погляди, погрожував їй прив'язати її до стовпа та спалити обличчя. У ситуацію також втрутився керівник медичної служби батальйону, її начальник, який не вигадав нічого кращого, як побити дівчину.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube
Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

У своїй боротьбі Леся скористалася спробою написати скарги до військової прокуратури, поліції. Крім того, вона звернулася до суду з прав людини. Однак це лише посилило ситуацію. Через це дівчину перевели до іншої військової частини.

Також Леся розповіла, що трансгендерний перехід вона здійснила два роки тому, а на початку 2022 року вона вже поновила документи. У 2015-2016 роках вона була учасником бойових дій на Донбасі та з початком повномасштабного вторгнення знову вийшла на захист України.

Нагадаємо, видатний режисер Олег Сенцов потрапив під обстріл окупантів: "Машину підбили..."

Як повідомляв "Знай.ua", окупанти в Бердянську вбили двох 16-річних партизанів: останніми словами героя були "Слава Україні"

Знай.ua писав, мінус 6 вертольотів, 12 пілотів і приниження на весь світ: Пригожину пробачили його заколот