В Україні разом із законом про доплати військовим розширили перелік осіб, які підлягають мобілізації. Верховна Рада наважилася на такий крок недарма.

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла у Facebook повідомила, що закон прийнялися у зв'язку з тим, що багато хто часто користується інвалідністю своїх родичів, а саме – оформляє декілька опікунів на одну людину.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

Такою схемою користуються українці, сподіваючись отримати відстрочку від мобілізації. Вона не розуміє, чому "одні мають воювати, а інші й надалі прикриваються недієздатними родичами". Також Безугла знає випадки, коли на одну бабусю оформлялося близько 10 чоловіків, які цілком придатні для служби.

Саме з цієї причини Рада ухвалила рішення, згідно з яким мобілізації не підлягають лише ті особи, в сім'ї яких більше немає інших людей, які можуть утримувати людину з інвалідністю І та ІІ групи.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

"Це не означає, що обов'язково мобілізують, але це означає, що не буде броні. Це з тих питань, які задають військові на передовій. Ми не можемо їх ігнорувати", - заявила вона.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Нагадаємо, мобілізація студентів, які навчатимуться за кордоном: які сюрпризи чекають

Раніше ми писали про те, що наказ – не підстава: хто та які авто можуть забрати на потреби армії в Україні

Як повідомляв Знай.ua, боїтися чи радіти? Адвокат розповів, чи можуть закликати українців молодших 25 років