В Україні з 4 по 9 липня очікується спекотна погода з грозами та потужними зливами.

Про це у своєму огляді пише кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич. За прогнозом синоптика атмосферні фронти сприятимуть випаданню дощів, які подекуди супроводжуватимуться грозами, градом та поривчастим вітром.

наближення грози, фото: Oleksandr Zinchenko / Фейсбук
наближення грози, фото: Oleksandr Zinchenko / Фейсбук

4 липня, без істотних опадів, короткочасні дощі із грозами очікуються вдень у західних областях та на Харківщині.
Температура повітря вночі становитиме +13 +18 градусів, вдень +24 +29 градусів у центральних, південних та східних областях +28 +33 градус.

5 липня, вночі місцями невеликі дощі, вдень на більшій частині України, крім півдня, очікуються грози, місцями з градом та шквалистим вітром. Температура повітря вночі +15 +20 градусів, вдень +25 +35 градусів.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Гроза / фото: Pixabay
Гроза / фото: Pixabay

6 липня, у західних, північних та центральних регіонах очікуються дощі з грозами, місцями сильні зливи, можливий град та шквальний вітер. Температура повітря вночі +17 +22 градусів, вдень +27 +37 градусів.

7 липня, у східних та південних областях очікується спекотна та суха погода. На решті території України пройдуть дощі, місцями грози з градом та шквальним вітром. Температура повітря вночі +18 +23°С, вдень +25 +36 градусів.

8 липня, на всій території України, окрім південного сходу, очікуються дощі, місцями з грозами та градом. Температура повітря вночі +17 +22°С, вдень +28 +33 градусів.

9 липня, у західних та північних областях без опадів, а на решті території країни пройдуть дощі. Температура повітря вночі +15 +20 градусів, вдень +27 +32 градусів.

Нагадаємо, ми писали, як знайти пару на Петрівку: таємні звичаї українців в Петрів піст до 12 липня.

Як повідомляв "Знай.ua", календар магнітних бур на липень: коли українців накриє по повній.

Також "Знай.ua" інформував, повня в липні принесе багатство трьом знакам Зодіаку.