Начальника Південного регіонального управління прикордонної служби генерал-майора Сергія Мулу звинувачували в недостовірному декларуванні, за що він мав понести покарання. Проте Вищий антикорупційний суд звільнив його від кримінальної відповідальності.
Сергія Мула у 2020 році не вніс до електронної декларації інформацію про об'єкт незавершеного будівництва. Він нібито не введений в експлуатацію, але цілком придатний для життя. Зокрема, в будинку в передмісті Києва вартістю понад 1,5 млн проживала його дружина.

Сергій Мула, фото із вільних джерел
Сергій Мула, фото із вільних джерел

Адвокат прикордонника подав клопотання про закриття кримінального провадження щодо епізоду недекларування садибного будинку, оскільки терміни закінчилися, з чим Антикорупційний суд погодився. Рішення ВАКС ухвалив 19 липня.
Проте Мула продовжують судити за епізод у декларації за 2021 рік, коли він незадекларував той самий об'єкт і намагався приховати цей факт, надавши неправдиву інформацію. Суд засекретив матеріали справи, оскільки захист прикордонника нібито боїться за його життя.

Іванна Плантовська, фото із соцмереж
Іванна Плантовська, фото із соцмереж

Водночас, його колишня прессекретар Іванна Плантовська вже давно відпочиває за кордоном. Вона втекла після того, як підставила свого керівника. Незважаючи на публічний скандал, Мула все ж таки зміг уникнути покарання і досі очолює Південне регіональне управління прикордонної служби. Крім того, невідомо, що із його майном за кордоном на мільйони доларів.