Українців неодноразово попереджали, які небезпечні наслідки має публікація фото та відео прильотів одразу після атак російських окупантів.

Крім того, що це загрожує серйозним покаранням, у такий спосіб українці допомагають ворогові. Так, після чергового обстрілу, цього разу міста Кривого Рогу, у МВС звернулися до народу з черговим попередженням.

Кривий Ріг, фото Дмитро Лубинець
Кривий Ріг, фото Дмитро Лубинець

Міністр Ігор Клименко пригрозив тим українцям, у яких сильно "сверблять" руки. Якщо вони порушуватимуть закон, зніматимуть прильоти та публікуватимуть їх у мережу, правоохоронні органи вживатимуть серйозних заходів.

Він нагадав, що такі фото та відео допомагають окупантам коригувати вогонь, а російські пропагандисти тріумфують через обстріли.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Понад 17 місяців повномасштабної війни. А досі знаходяться ті, хто грає на руку ворогу, знімаючи та публікуючи кадри прильотів практично в прямому ефірі. Російські пропагандисти дуже радіють вашому контенту. Тим, хто досі не розуміє загрози своїх дій, будемо пояснювати особисто. З Кримінальним кодексом в руках", – написав Клименко.

Ігор Клименко, фото: Нацполіція
Ігор Клименко, фото: Нацполіція

Варто зазначити, що на практиці блогерів вже карали за таке порушення. Зокрема, Інна Воронова отримала один рік випробувального терміну через те, що вона у Києві зняла роботу ППО та опублікувала це у соцмережах.

Раніше ми писали про те, що українців долучають до пошуку російських активів за кордоном для конфіскації: як покарати ворогів

Як повідомляв Знай.ua, перші два тижні серпня будуть найскладнішими: в Укренерго розповіли про планові відключення світла

Також портал Знай.ua писав, що "Нафтогаз" звернувся до споживачів, які не справляються з платіжками: як уникнути накопичення боргів