Триває повномасштабна війна, зовсім недавно вкотре було продовжено військовий стан і, відповідно, загальна мобілізація.

Тому Олександр Тищенко – керівник Львівського обласного ТЦК та СП – вирішив пояснити, чому ж в Україні все ще роздають повістки на вулицях.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

За його словами, нібито у військкомати приходить лише 1 із 5 військовозобов'язаних чоловіків (20%). Через це виходить, що якщо не вручати повістки, мобілізація опиниться під загрозою, як, власне, і держава в цілому. Про це він повідомив в інтерв'ю Leopolis.

"Якщо не буде цих розшуків, доставки для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою", - додав він.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

При цьому він вкотре нагадав, що не варто так сильно лякатися походу до військкомату, бо це не можна вважати автоматичним відправленням людини на фронт. Бо спочатку потрібно пройти ряд процедур, навіть після яких не факт, що вас заберуть на навчання. До того ж потрібно пройти медичний огляд. Ті, хто має "істотні" проблеми зі здоров'ям чи законні підстави для того, щоб не бути мобілізованим, до армії не потраплять.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

А ще Тищенко зазначив, що немає нічого поганого у тому, щоб мобілізувати штатних працівників підприємств. Бо першорядне завдання – забезпечення обороноздатності держави.

Нагадаємо, у Сумській області українець "зберіг у себе у дворі" російський танк Т80: "А ось чого ні, того немає"

Як повідомляв "Знай.uа", воїни ЗСУ знищили новітню розробку росіян, не залишивши їй жодного шансу

Знай.ua писав, екстрасенс проаналізував слова Резнікова про перемогу в 2024-му році: чого чекати українцям