Українцям продовжують вручати повістки, оскільки дія військового стану та мобілізації триватиме ще до 15 листопада 2023 року. Однак через півтора роки війни багато хто так і не знає, що існує кілька видів повісток.

Представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки Аліна Кривошея нагадала, що українці можуть отримати 3 види повісток, залежно від обставин та рішення ТЦК.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Проте варто зазначити, що повістки для призову на строкову військову службу поки що не вручають, оскільки ця процедура не проводиться через загальну мобілізацію.

Так, в Україні існують такі види повісток:

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще
  • для уточнення військово-облікових даних;
  • на проходження ВЛК, де встановлять рівень придатності військової служби;
  • мобілізаційне розпорядження – видається після проходження ВЛК, якщо військовозобов'язаного визнали придатним до служби.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

За словами Аліни Кривошеї, українцям у руки видають повістки не лише працівники ТЦК та СП, а й органи місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ, організацій, у тому числі навчальних закладів. Крім того, так звані запрошення мають право вручати у будь-яких місцях – на вулиці, за місцем проживання та на роботі.

Нагадаємо, що воєнком запевнив, що українців продовжуватимуть виловлювати на вулицях

Раніше ми писали про те, що Бог не дозволяє брати в руки зброю: чи можна відмовитися від повістки на території Церкви чи Будинку молитви

Як повідомляв Знай.ua, мобілізацію в Україні продовжили: кого примусово закличуть на військову службу в серпні