Українці можуть побачити у соцмережах чимало каналів та груп, де військовозобов'язаних чоловіків попереджають про роздачу повісток, адже згідно із законом ТЦК можуть їх вручати у будь-яких місцях, навіть на вулиці. Адвокат Ростислав Кравець розповів, яке покарання загрожує адміністраторам, які розповсюджують таку інформацію.

Адвокат наголосив, що Служба безпеки України досить швидко реагує на дії адміністраторів і навіть притягує їх до відповідальності, проте невідомо, за якою статтею. Навіть був випадок, коли таких "помічників" засудили до 5 років ув'язнення, але в результаті їм встановили випробувальний термін.

Судове рішення. Фото freepik
Судове рішення. Фото freepik

"Я натрапляв на повідомлення Служби безпеки України про те, що вони неодноразово викривали групи, де люди обмінюються інформацією про місця роздачі повісток. Адміністраторів притягували до відповідальності, проте мені не зовсім зрозуміло, за якою статтею. Але повідомлення у Службі безпеки про це є", – сказав Ростислав Кравець.

Також експерт впевнений, що діяльність подібних адміністраторів ні на що не впливає завдяки ефективній роботі СБУ, однак вони мають на меті нагнітати народ в умовах загальної мобілізації.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Це виключно розкрутка та нагнітання негативної ситуації в суспільстві та підвищення градуса напруженості. Насправді, вони ні на що не впливають. Як показала Служба безпеки України, вона досить швидко та ефективно розбирається з такими групами", – додав він.

СБУ. Фото: Youtube
СБУ. Фото: Youtube

Нагадаємо, пішов до церкви, але замість прощення гріхів отримав повістку – юрист про законність дій ТЦК

Раніше ми писали про те, чи можна включати камеру під час проходження ВЛК: фахівець розповів про наслідки

Як повідомляв Знай.ua, якщо у чоловіка є діти або дружина з інвалідністю: юрист сказав, за якої умови його не мобілізують .