Історія зі скандальними закупівлями в Україні продовжується. Чиновники вирішили не обмежуватись барабанами в укриттях чи ремонтами доріг під час війни. На цей раз відзначилася влада міста Кременчук, яка вирішила придбати ноутбуки, звичайно ж, на забувши завищити суму.

Закупівля з'явилася на публічному сервісі prozorro. Сума, яку мерія взяла із державного бюджету на придбання ноутбуків, становить майже 1,5 мільйона гривень.

Мерія Кременчука закупила ноутбуки, скрін
Мерія Кременчука закупила ноутбуки, скрін

За ці гроші влада закупила 15 ноутбуків Dream Machines RG3060-15 (RG3060-15UA38), при цьому кожна одиниця коштувала 99 072 гривень. На цьому етапі постає питання, навіщо виконавчому комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району така дорога техніка.

Мерія Кременчука закупила ноутбуки, скрін
Мерія Кременчука закупила ноутбуки, скрін

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Однак з'ясувалося, що такий самий ноутбук на сайті Rozetka коштує в роздріб 62 999 грн. Це означає, що влада міста завищила вартість закупівлі майже на 60%, тобто просто привласнила з держбюджету 541 тисячу гривень.

Ціна ноутбука на Розетці, скріншот
Ціна ноутбука на Розетці, скріншот

Примітно, що закупівлю провели без тендеру, єдиним учасником та переможцем стало ТОВ "АКТИВБУД-М". Крім того, замовники додали примітку до закупівлі "Українська визвольна війна".

Нагадаємо, Енергоатом відповів на звинувачення щодо відкатів у тендерах: "Чоботи то незвичайні, а дуже особливі"

Раніше ми писали про те, що вкрали 18 мільярдів гривень із державного бюджету: підозри вручили ще трьом керівникам облгазів Фірташа

Як повідомляв Знай.ua, з бюджету витратили майже 2,6 млн. на поїздки голови Черкаської ОВА Табурца: щоб встиг на фотосесії з кавунами