Закон про пониження у званні до останньою ступені стане реальністю.

Подібний законопроект розробили у Верховній Раді. Члени однієї з фракцій пропонують запровадити для офіцерів стягнення дисциплінарного характеру у вигляді позбавлення звання.

Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube
Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube

Таким чином, порушник буде знову солдатом. Даний закон повинен діяти тільки під час воєнного стану. Про те, які порушення можуть привести до такого покарання не вказано. Але, зниження звання буде залежати від ступені порушення та від звання на момент його вчинення.

Подібний вид покарання буде застосовуватися у результаті розслідування і тільки за наказом відповідного командира. Службове розслідування повинно довести вину порушника повністю. Стосовно порушення повинна скликатись комісія та вирішувати долю офіцера.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Пониження не означає, що порушник буде носити звання солдата завжди, а поступово підніматися по службових сходах.

Військовослужбовці. Фото: скрін youtube
Військовослужбовці. Фото: скрін youtube

Після пониження у званні буде впроваджуватися заохочення у вигляді поновлення на службі у званні у випадках, передбачених Дисциплінарним статутом Збройних Сил України. Після виправлення знову буде скликатися комісія та розглядатиметься справа з подальшим вирішенням. Втім закон тільки будуть розглядати і чи приймуть його невідомо. Також його можуть доповнити новими деталями. Раніше офіцери ЗСУ, в якості дисциплінарного стягнення понижувались у званні лише на одну ступінь.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, Вова Кличко поїхав на фронт із "подарунками", поки меру Києва за це пред'явили: "Бруківки важливіші?"

Раніше на порталі Знай, повідомлялося, "Приступ популізму та тупості": нардеп нагадав, як заступник голови ОП Шурма "провалився" з податковою реформою"

Також, наш портал інформував, родичі судді Тандира оцінили життя збитого нацгвардійця у 18 тисяч гривень: дружина хоче, аби він сів