Секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, який також виконує обов'язки міського голови, підозрюють у незаконному збагаченні. Про це повідомляється на офіційному сайті НАЗК.

Національне агентство із запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення Анатолія Куртєва на суму понад 9 млн гривень.

Анатолій Куртєв. Фото: скрін youtube
Анатолій Куртєв. Фото: скрін youtube

"НАЗК за результатами моніторингу способу життя Анатолія Куртєва, секретаря Запорізької міськради, виконувача обов’язків міського голови, виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчить про його незаконне збагачення на понад 9 млн грн", - йдеться у повідомленні.

В серпні минулого року правоохоронці провели обшуки у квартирі, яку орендував Куртєв зі своїм помічником. У результаті в житлі було виявлено 600 тисяч гривень, 230 тисяч доларів та 650 євро. У свою чергу Куртєв заявив, що нічого не знає про вилучені кошти.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

НАЗК встановило, що Анатолій Куртєв разом зі своїм помічником все ж таки користувалися житлом, а вилучена сума не відповідає їхнім офіційним доходам.

2020 року секретар Запорізької міськради не вказав жодних грошових активів у декларації, а за 2021 та 2022 рік не зміг би накопичити таку суму законним шляхом.

Правоохоронці зазначають, що помічник Куртєва спробував виправдати начальника і заявив, що кошти належать його батькам, втім було встановлено, що отримати 9 мільйонів законним шляхом вони також не могли.

Раніше портал Знай повідомляв, вкрали 18 мільярдів гривень із державного бюджету: підозри вручили ще трьом керівникам облгазів Фірташа.

Також наш портал інформував, чиновники замість дронів для захисників ремонтуватимуть суд за 100 млн гривень: розраховують на поблажливість суддів.

Крім того, ми писали, спортивний майданчик замість допомоги війську: на Львівщині вирішили, куди витратити гроші.