Українські чоловіки відмовляються служити з різних причин. Наприклад, через свою "психологічну неготовність". Адвокатка пояснила, чи це вагома підстава для надання відстрочки від мобілізації.

Відстрочку від мобілізації надають тим, хто не може служити через стан здоров'я, зокрема. Це означає, що "психологічний стан" військовозобов'язаного можна розглядати в цьому ключі, але тільки якщо його буде підтверджено висновком ВЛК, зазначила Оксана Доготер із адвокатського об'єднання "Актум груп".

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Водночас у Раді 7 серпня з'явився проект, який вносить зміни до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Він розширює можливості мобілізувати громадян до військових підрозділів, а також для виконання робіт, які мають оборонний характер. Проте, проект ще на етапі ознайомлення.
Адвокат пояснила, що проект пропонує поповнити список осіб, які не підлягають призову, військовозобов'язаними громадянами, які за релігійними чи особистими переконаннями відмовляються від мобілізації у військові підрозділи, але можуть бути залучені до виконання робіт, тобто до альтернативної служби.

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Чоловіки, які не бажають воювати, зобов'язані подати письмову заяву до ТЦК про відмову, а також пояснити причини. З такими особами укладатимуть робочі контракти з оплатою щонайменше розміру мінімальної зарплати на підприємствах оборонного призначення чи інших секторів економіки. Якщо вони не відмовляться письмово, їх відправлять служити.

Нагадаємо, "Воювати підуть всі": нардеп пояснив, у якому разі закличуть кожного

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Раніше ми писали про те, що вручили повістку з порушеннями: юрист розповів, чи варто бігти до суду

Як повідомляв Знай.ua, 56-річного чоловіка з цирозом печінки та гіпертонією покарали за ухилення від мобілізації