На початку року Міноборони України потрапило у страшний скандал через закупівлю яєць по 17 грн за штуку для захисників. За декілька місяців у Держаудитслужбі підтвердили, що дані про завищені ціни закупівель правдиві. Проте місцевій владі у селищі Олика Волинської області вдалося "переплюнути" Міноборони.

Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Олицької селищної ради планував закупити яйця за захмарною ціною – 50 гривень за штуку. Про це свідчить оголошений тендер за 17 серпня на сайті Prozorro.

З бюджету хотіли виділити суму у розмірі 750 тисяч гривень, тобто загалом планувалося закупити 15 тисяч яєць.

Тендер на закупівлю яєць, скріншот
Тендер на закупівлю яєць, скріншот

Однак у результаті тендер вирішили раптово скасувати, пояснивши це "технічною помилкою". Ймовірно, це сталося, коли інформація про завищення цін розлетілася по мережі.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Тендер на закупівлю яєць, скріншот
Тендер на закупівлю яєць, скріншот

Примітно, що вартість одного яйця перевищувала роздрібну приблизно 10 разів. Наприклад, у супермаркетах за 50 гривень можна купити десяток яєць.

Один із користувачів Twitter зазначив, що на Волині встановили "новий рекорд" щодо завищення цін на яйця, а точніше, щодо розпилу державного бюджету.

"Знімаю всі претензії до міністра оборони Резнікова в питанні яєць по 17 гривень за штуку. Вже є новий рекорд. 50 гривень за яйце", - написав він.

Нагадаємо, поки Росія будує завод із дронами, в Україні ремонтують сільські стадіони

Раніше ми писали про те, що спортивний майданчика замість допомоги війську: на Львівщині вирішили, куди витратити гроші

Як повідомляв Знай.ua, Енергоатом відповів на звинувачення щодо відкатів у тендерах: "Чоботи то незвичайні, а дуже особливі"