Нещодавно соціальними мережами почала ширитися інформація про те, нібито в Тернополі почали приходити листи з вимогою з'явитися в ТЦК.
Окрім цього в листі були погрози, що якщ власник квартири не відреагує, то залишиться без газу та гарячої води. До цих новин додавалися й фото таких листів.

Лист. Фото: скрін Фейсбук

Всі листи були підписані нібито Поповим Олександром Андрійовичем, який на даний момент є директором компанії «Коменерго-Тернопіль 1», яка в місті займається благоустроєм багатоквартирних будинків. В кінці кожного листа були контакти до кого можна звернутия за поясненням, але номер телефон належить Тернопільському територіальному центру комплектування.
Всі подібні листи є фейком. Таку заяву зробив Тернопілький ТЦК. За словами представника органу обласні територіальні центри комплектування не займаються мобілізаційними сповіщеннями. Процесом мобілізації займаються на місці міські та районні відділення ТЦК.
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Окрім цього факту, на неправдивість таких листів вказує і те,що в тексті міститься багато помилок: граматичні та невірні дати. Ще одним фактом, що доводить фейковість листів є посилання в ньому на закон України про мобілізацію, де згадується те,що відключати воду та газ будуть в разі неявки до органу. Однак в законі нашої країни таких мір покарання немає.