Мер міста Ківерці Олександр Ковальчук нещодавно заявив що хоче перетворити місто на "спортивну столицю області".
При цьому він порівняв Ківерці з населенням в 14 тисяч та місто Луцьк.
Олександр Ковальчук. Фото: скрін youtube
В червні було оголошено два тендери: на ремонт поля для футболу та ремонт доріжок для бігу. На перший ремонт сума тендеру склала 72 мільйони 527 тисячі гривень, а сума другого 72 мільйони 580 тисяч.

Вигляд майбутнього відремонтованого стадіону. Фото: скрін телеграм каналу

Загальна сума тендеру на ремонт стадіону склала близько 145 мільйонів гривень. В результаті відкритих торгів обидва тендери виграла "Будівельна корпорація "РСГ"". Після оголошення тендеру та проведення торгів, суспільство обурило такі витрати. Адже така значна сума не пов'язана з витратами на війну чи допомогу військовим.
На суму,яку планують витратити на ремонт можна закупити близько шести тисяч FPV-дронів, використовуючи які наші військові зможуть знищувати ворогів або ж їх техніку. Після шквалу суспільного обурення тендер відмінили. Однак не дивлячись на суспільне обурення та відміну тендеру, угоди все ж уклали.

Ремонт бігових доріжок. Фото: скрін телеграм

Ремонт футбольного поля. Фото: скрін телеграм каналу

При цьому зробили все по хитрому: уклали угоду фактично на 2025 рік, щоб коли резонанс пройде і всі забудуть за цей тендер тихо виправити календарний графік та перенести виконання угоди на більш ранній період часу. В своє виправдання мер міста зазначив,що на території стадіону збудують і укриття на 400 людей. Однак є одне але, укриття планують збудувати там лише в 2025 році.