В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію до 15 листопада. Цього літа неодноразово публікувалися накази начальників військкоматів, про те, що з'явитись потрібно не лише тим, хто особисто отримав повістку а усім військозобов'язаним, які зареєстровані у тому чи іншому районі.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Тим хто не з'явиться навіть погрожували кримінальною відповідальністю.

Про те, чи варто спішити в такому випадку до ТЦК та СП розповів адвокат юридичної фірми "Міллер" Андрій Новак розповів.

Фахівець пояснив, що ТЦК таким чином сповіщають населення про те, що йде мобілізація, однак в законодавстві обов'язок з'явитися до військкомату виникає лише після особистого отримання повістки військовозобов'язаним.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Мобілізація в Україні, фото 5.ua
Мобілізація в Україні, фото 5.ua

Новак заспокоїв українців, розповівши про те, що тих осіб, які не мають повістки та не з'являться до ТЦК, ніяк не зможуть притягнути до відповідальності.

Мобілізація в Україні, фото zp247
Мобілізація в Україні, фото zp247

"Подібні накази ТЦК видають щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації. Основна мета – повторне оповіщення військовозобов'язаних для подальшої явки в ТЦК", – резюмував він.

Раніше ми писали про те, що в Міноборони вигадали, як загнати всіх українців у військкомати, мобілізації не стосується: "Просто прийдіть"

Як повідомляв Знай.ua, нажив 8,5 млн, 4 авто та 2 квартири: колишній начальник Дніпровського ТЦК виявився казково багатим

Також портал Знай.ua писав, що стосується тих, хто став на консульський облік за кордоном: адвокати розповіли про нові вимоги для чоловіків