Мобілізацію в Україні оголосили ще 24 лютого 2022 року, коли росія розпочала повномасштабну війну, проте серед громадян досі ходить чимало чуток про цей процес. Адвокат Роман Сімутін озвучив 7 популярних міфів, в які точно не варто вірити.

Перший міф стосується розлучення із дружиною для отримання відстрочки. Чоловіки прагнуть розірвати шлюб і домогтися рішення суду, щоб довести співжиття з неповнолітньою дитиною. Однак зараз це не є підставою для звільнення від мобілізації.

Багатодітний батько, скріншот: Youtube
Багатодітний батько, скріншот: Youtube

Другий міф – вручення повістки через родичів. Адвокат нагадав, що документ вважається належним чином врученим лише особисто в руки або рекомендованим листом.

Третій міф – відстрочка для біологічного батька 3 неповнолітніх дітей у розлученні. Якщо є борг зі сплати аліментів, про звільнення можна забути. Відстрочку отримає саме той чоловік, який одружився з колишньою дружиною і утримує дітей.

Популярні новини зараз
Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз" У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"
Показати ще

Четвертий міф – незаконність ТЦК та вручення повісток.

"Чесно, навіть коментувати не хочу. Але якщо у кого є бажання спробувати обрати таку форму захисту - удачі. Вдалої посадки", - відреагував адвокат.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

П'ятий міф – непридатність при групі інвалідності. Сімутін зазначив, що МСЕК та ВЛК дають різні оцінки придатності чоловікам. Слід пам'ятати, незалежно від групи інвалідності ви можете проходити службу виключно в добровільному порядку, навіть якщо ВЛК визнала придатним.

Шостий міф – вручення повісток студентам та особам з інвалідністю. Адвокат заявив, що це можливо навіть при даних статусах, проте такі категорії громадян мають повідомити про наявні підстави для відстрочки від мобілізації.

Сьомий міф – вручення повісток під час бронювання. Чоловіків можуть мобілізувати навіть за наявності цієї підстави. Щоб цього не сталося, адвокат рекомендує не йти до ТЦК без офіційного підтвердження бронювання.

Нагадаємо, "Не стріляйте": у Києві працівник ТЦК погрожував призовникові пістолетом

Раніше ми писали про те, що за неявку в ТЦК обіцяють відключити гарячу воду і газ: українці почали отримувати погрози

Як повідомляв Знай.ua, Данилов анонсує ревізію ВЛК та МСЕК: непридатних до служби обстежать повторно