Продовжується повномасштабна війна, воєнний стан, загальна мобілізація.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про прохання з боку військових сприяти збільшенню кількості мобілізованих, які необхідні для того, щоб скоріше вигнати окупанта з наших територій.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Вже майже всі чоловіки запам'ятали, що є чотири види повісток. Перша — для уточнення облікових даних, далі — для проходження військово-лікарської комісії, для призову на службу та мобілізаційне розпорядження.

Завжди перевіряйте дані, які вказані у порядку денному, бо це дає вам можливість, знайшовши помилку, її не брати. Про це розповідає юрист Сергій Савінський. Насамперед, зверніть увагу на оформлення оновленого порядку денного. Це письмовий документ, який видають на ім'я конкретної людини, там має бути зазначений обов'язок військовозобов'язаного з'явитися до територіального центру комплектації.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

"У порядку денному мають бути вказані прізвище, ім'я та по батькові особи, на яку виписують цей документ. Також має бути зазначено, де проживає дана особа. Однак паспортні дані не вказуються", - заявив юрист.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Якщо дані вказані неправильно – за ігнорування цього документа штраф вам не призначено. Але є нюанс.

"Якщо повістка складена не згідно з типовою формою – це означає, що там дійсно багато істотно відрізняється", - заявляє він.

Якщо раптом у порядку денному зазначено, що вам потрібно взяти з собою речі, хоча цей тип документа не носить у собі цієї необхідності, тоді вимогу з'явитися в ТЦК можна проігнорувати. Ще ви можете не взяти повістку, якщо частину даних дописували до частково заповненого бланку, якщо там вказані неправильні дані про вас, якщо повістку вручає не уповноважена особа.

Нагадаємо, мобілізацію в Україні можуть посилити: Зеленський розповів про прохання військових

Як повідомляв "Знай.uа", "не стріляйте": у Києві працівник ТЦК погрожував призовникові пістолетом

Знай.ua писав, чи можуть в Україні почати тотальну мобілізацію: експерти розповіли про ймовірність призову 3 млн осіб