У Яворівському районі Львівської області заступник командира військової частини змушував своїх підлеглих будувати свій будинок.

Офіс генерального прокурора повідомляє, що спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони було повідомлено про підозру заступнику командира військової частини. Підозра стосується зловживання службовими повноваженнями.

Знайдено в заступника ВЧ. Фото: ДБР

Підполковником було використано своє службове становище для того, щоб його підлеглі будували йому двоповерховий маєток у Яворівському районі Львівської області. Правоохоронці у службовий час прийшли на приватну ділянку чоловіка та виявили там солдатів, які займалися будівельними роботами. У будівництві на той момент брали участь сім солдатів. У ДБР повідомили, що такі "будівельні роботи" військовий організував із середини липня цього року.

Було проведено обшуки, під час яких виявили документи, чорнові записи, та будівельне обладнання. Всі факти вказують на проведення активної протиправної діяльності військового чиновника. Крім документів було знайдено іноземну валюту у розмірі 14600 доларів, та 1300 євро.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Знайдені гроші. Фото:ДБР

Окрім того, чиновник налагодив роботу місцевого магазину, керуючою якого була його дружина. У цьому магазині військові купляли продукти, які держава виділяла безкоштовно на утримання солдатів.

Військовому начальнику було оголошено підозру у злісному зловживанні службовим становищем. Його відразу відсторонили від посади та взяли під варту з можливістю внесення застави.

Досудове слідство наразі триває.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, 10-річного хлопчика у лікарні "замордували" таблетками: лікарі запропонували віддати на донорство

Раніше портал Знай інформував, замахнулись на мільярди: Дніпровська ОДА хоче ремонтувати дороги на шалені гроші

Також, наш портал повідомляв, вже у футбол разом ганяють: Микола Скорик з ОПЗЖ намагається пропхатися в Раду, прикриваючись благодійністю