Тепер інформацією про військовозобов'язаних зможуть обмінюватись військкомати, військові частини та медустанови. Рішення про впровадження електронного документообігу під час та після проходження ВЛК було ухвалено Кабміном, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Електронний документообіг запровадили, щоб покращити якість обслуговування військових у медустановах та спростити роботу самої комісії.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Раніше, як повідомила Маляр, усі документи, пов'язані з проходженням ВЛК, а також оформленням відпусток для продовження лікування чи звільнення військовослужбовця передавалися у паперовому вигляді.

Це затягувало цей процес та створювало незручності для військових. Наразі всі документи перевели в електронну форму. Військові не будуть зобов'язані самостійно доставляти довідки, адже інформація надаватиметься без "кур'єрів".

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Документи. Фото Freepik
Документи. Фото Freepik

Про які документи йдеться:

  • іменні списки військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я;
  • постанови військово-лікарської комісії у вигляді свідоцтва про хворобу або довідки ВЛК;
  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • виписки з медичної карти амбулаторного та стаціонарного хворого;
  • рапорти військовослужбовців про надання їм відпустки для лікування або звільнення з військової служби за станом здоров’я.
  • витяги з наказів військової частини.

"Цей крок є частиною системної роботи Уряду України щодо покращення удосконалення роботи військово-лікарських комісій", - зазначила Маляр.

Нагадаємо, чи можуть в Україні почати тотальну мобілізацію: експерти розповіли про ймовірність призову 3 млн осіб

Раніше ми писали про те, що явитися всім військовозобов'язаним: адвокат розповів, чи варто переживати, коли викликають у ТЦК без повістки

Як повідомляв Знай.ua, вручай собі та своїм родичам: юрист знайшов важливу деталь у новому законі про мобілізацію