В останні дні серпня українців атакувала аномальна спека, проте синоптики попереджають, що температура зашкалюватиме і на початку осені.

За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, погода восени цього року буде теплішою, ніж зазвичай. У вересні середня місячна температура очікується в межах 15-19 градусів тепла, в Карпатах 12-13 градусів, що на 1-2 градуси вище за норму. При цьому абсолютний максимум температури може сягати 38 градусів.

"Місячна кількість опадів очікується 34-70 мм, у Карпатах місцями 87-100 мм, що в межах норми", - додали синоптики.

Осінь, фото: Unian
Осінь, фото: Unian

Водночас синоптик Віра Балабух із Українського гідрометеорологічного інституту прогнозує, що літо протримається в Україні ще до середини вересня.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

"У першій половині місяця на значній території України ще зберігатиметься літня погода. Загалом вересень цього року ймовірно буде теплим і посушливим", – сказала вона.

Спека. Фото Freepik
Спека. Фото Freepik

Балабух також зазначила, що у 2023 році очікується найтепліший вересень за останні 10 років. Аномальна спека, зокрема, очікується в західних областях, температура повітря буде вищою за норму. Однак незабаром осіння погода все ж таки настане, у жовтні-листопаді.

"Буде зростати кількість заток арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні, мряка та заморозки", - прогнозує синоптик.

Нагадаємо, "Готуємося": в Україні вже розробляють графіки відключення електроенергії

Раніше ми писали про те, що можуть не прийняти посилку: "Укрпошта" ввела нові правила упаковки

Як повідомляв Знай.ua, алкоголь стає розкішшю для українців: як супермаркети перерахували ціни