Державне господарське підприємство "Ліси України" відзначилося дуже сумнівною закупівлею під час війни. Терміновий тендер на придбання 2500 телефонів провели 6 вересня.

Загальна очікувана вартість техніки становить 18 млн 915 тис 825 грн, згідно з інформацією на Прозорро. Це означає, що один телефон обійдеться трохи більше 7.5 тис грн, якщо виграє один учасник і не буде торгів. У протилежному випадку розмір мінімального кроку зниження ціни 94,5 тис грн від очікуваної вартості майже в 19 млн, що дозволить державі заощадити.

Початок аукціону призначено на 14 вересня.

Тендер на закупівлю телефонів, скріншот
Тендер на закупівлю телефонів, скріншот

На сторінці тендеру можна помітити коментарі про те, наскільки доцільно витрачати такі гроші під час війни, однак відповіді від Держаудитслужби так і не було.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

"Це називається МАРОДЕРСТВО. Вимагаю зупинити процедуру ганебного тендера! Чому кошти платників податків повинні витрачатися деякими особами для свого особистого збагачення? Це кримінал! Нецільове використання державних коштів! Цей тендер UA-2023-09-06-014399-a антидержавний і протиукраїнський! Зупинити! Всі хто краде наши кошти повинні відповісти за злочинні свої дії перед державою і українськи народом!", – поскаржилася Тетяна Павлюк.

Коментарі до закупівлі, скріншот
Коментарі до закупівлі, скріншот

Втім, ДП "Ліси України" раніше вже робило скандальні закупівлі. Наприклад, надання "елітних" консультацій з питань підприємницької діяльності та управління, які коштували 14 млн. Ще були зйомки мультфільму за 5 млн.

Нагадаємо, не барабанами єдиними: держпідприємство хоче витратити 5 мільйонів на мультик про себе

Раніше ми писали про те, що столична влада готується до важкої зими: закупили газонокосарок на 1 млн гривень

Як повідомляв Знай.ua, 250 тис грн на дошки оголошень: у Кривому Розі виявили обурливий розпил бабла