У п'ятницю, 15 вересня, православні християни вшановують пам'ять святого мученика Маманта.

На Русі його називали Мамонтієм Вівчинником, або Овчарником, і вважали покровителем овець, корів та кіз.

У церкві вшановували пам'ять мученика Маманта, його батьків Руфіни та Феодота. Відомо, що мати і батько Маманта були людьми знатними, але навіть незважаючи на це, вони не змогли уникнути сумної долі – під час гонінь та переслідувань прихильників християнської віри їх ув'язнили у в'язниці, де померли.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Прикмети на 15 вересня:

  • Якщо день буде ясним, осінь тепла буде.
  • Якщо захід сонця червоного кольору, незабаром буде мороз.
  • Дощ – до сухої осені.
  • Низькі хмари – до негоди.
  • Безвітряна погода та велика кількість роси – до ясної та теплої осені.
  • Сніг, що випав у цей день, швидко розтане.
  • Нові справи 15 вересня розпочинати не варто – до провалу.
  • На Мамонтія ринку краще не ходити. Покупки не принесуть бажаної радості, та й обікрасти можуть чи обдурити.
  • Щоб захистити житло від підступів нечистої сили, його обкурювали ладаном.
  • День підходить для обрядів сімейної магії.

У цей день не варто їсти молочні продукти, не можна відмовляти у допомозі, краще відкласти лінощі і не ледарювати, а також забороняється нити і скаржитися.

Щоб уникнути нещасть худобу, було прийнято цей день виганяти з двору тільки після полудня. Змії дуже небезпечні — босоніж ходити не можна, особливо біля води. За водою, як вона тече, можна визначити майбутнє.

Що не можна робити 15 листопада

День добре підійде, щоб купити собі новий одяг, але не можна купувати надто дешеві речі, оскільки вони не принесуть радості. Постарайтеся нікого не ображати, краще навіть вибачтеся перед тими, кого образили в минулому. Можна розплатитися з боргами, але не можна віддавати гроші лівою рукою до рук. Так у вас можуть забрати успіх. Покладіть їх на стіл правою рукою.

Нагадаємо, як правильно замовляти сорокоуст і чому не можна робити це за ворога: відповіді на питання, якими задаються православні.

Раніше ми повідомляли про молитву до Божої Матері за здоров'я і благо за онуків і дітей: "Накрий своїм святим покровом, захисту від хвороби".