Київський Національний Університет імені Тараса Шевченка також потерпав від обстрілів.

Тоді в приміщеннях були пошкоджені вікна та деякі елементи корпусів. Після обстрілів влада виділила університету 15 мільйонів на ремонти. Але керівництво університету напевно мало свої плани на ці кошти. Вступивши в змову з компанією підрядником, вони отримали гроші та витратили їх на ремонт, результати якого незрозумілі ні для кого. Такі дані ширяться українськими телеграм-каналами.

Пост в телеграмі. Фото: скрін

На фото показані результати так званого ремонту. У "червоному» корпусі були замінені два вікна, які пошкоджені не були зовсім. А вікна на факультеті інформаційних технологій та на КПП №1 замінені не були, хоча вкрай потребували термінового ремонту.

Результати ремонту. Фото: скрін

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Результат ремонту. Фото: скрін

Результат ремонту. Фото: скрін

За деякими даними джерел, договори підписувалися проректором університету з адміністративно-господарської та науково-педагогічної роботи Олегом Федевичем. А у змову з ним вступила компанія Легалстрой-1.

Окрім випадку з маловидимим ремонтом, є ситуація з ймовірним розкраданням коштів на ремонти бомбосховищ університету. Там у двох гуртожитках нібито зробили ремонт в укриттях.

Після обстрілів університет почав збір на ремонт будівель, які постраждали. Чи пішли кошти за призначенням – невідомо.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Раніше КНУ також фігурувало у справі по розкраданні коштів на ремонт будівель. Тоді, у 2020 році, поліція почала розслідувати факт розтрати коштів, які були отримані університетом від іспанського уряду, згідно з "Кіотським протоколом". Тоді йшлося про 60 мільйонів гривень, але вина керівництва не була доведена.

Нагадаємо, портал Знай інформував, найважливіше під час війни? Держава віддасть на серіали мільйони гривень

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Конкуренти піджимають": у Харкові соратник Рабіновича та Киви Олександр Фельдман створює ПВК

Також, наш портал інформував, на Закарпатті керівник Сервісного центру МВС "пригрів" 4,3 млн грн: сину - Mersedes, а доньці 2 квартирки