Деякі українці не можуть виїхати за кордон через заборону. У більшості випадків це пов’язано з введенням військового стану в Україні.

Є декілька основних причин, за якими людина не зможе виїхати за кордон. Наприклад, якщо громадянин має борг з невиплачених аліментів, або є рішення суду стосовно виїзду за кордон громадянина. Про це та як перевірити заборону пише ТСН.ua.

Окрім того, людину можуть не випустити за межі країни, якщо стосовно неї відкрите кримінальне провадження. Якщо людина володіє інформацією, яка вважається державною таємницею, за кордон так просто вона виїхати також не зможе.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Та чи може громадянин покинути країну, можна перевірити декількома способами. Самий надійний спосіб – надіслати лист до Головного центру обробки спеціальної інформації ДПСУ. Запит надсилається відповідно з приходом у канцелярію особисто, або ж за допомогою електронної пошти. В запиті слід обов’язково указати свої ім’я, прізвище та по-батькові, дані документа який посвідчує особу. Також можна вказати і адресу, на яку повинна прийти відповідь на надісланий запит. Це потрібно у тому випадку, коли адреса відрізняється від адреси проживання.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Виїзд за кордон, скріншот: YouTube
Виїзд за кордон, скріншот: YouTube

Також заборону можна перевірити не виходячи з дому і не надсилаючи ніяких запитів. Варто звернутися до таких сервісів, як реєстр боржників, реєстр виконавчих проваджень, реєстр судових рішень, реєстрів штрафів за порушення ПДР. Ці реєстри можуть показати дані, які найчастіше стають причиною заборони перетину кордону.

Українці на кордоні, скріншот: Youtube
Українці на кордоні, скріншот: Youtube

Окрім цих сервісів є спеціальний застосунок, у якому і можна подивитися дані - Опендатабот. Для цього потрібно встановити його та ввести свій ідентифікаційний номер.

Нагадаємо, портал Знай інформував, вагітну росіянку засудили на 6 років в'язниці через ухилення від мобілізації

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ЄС посилює правила в'їзду для українців

Також, наш портал інформував, ООН допоможе українцям пережити зиму: кому буде надана допомога