Відомий український доктор Євген Комаровський розповів про часті хвороби дітей. Чи потрібно в таких випадках продовжувати відвідувати дитячий садок.

Відповідь на це питання можна знайти на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно він дає користувачам поради, а також відповідає на їхні запитання.

Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"
Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"

Мама хлопчика пише, що нещодавно пішли в садок, і почався безлад. 3 дні ходить, після чого ще 3 тижні сидить удома. Віруси, застуди, ГРВІ. Щомісяця доводиться пити величезну кількість ліків, серед яких є антибіотики.

Жінка запитала у лікаря, чи потрібно в такий спосіб виробляти імунітет, чи краще кинути дитячий садок.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

“Організм дитини за правильної допомоги з боку батьків справляється з ГРВІ самостійно, практично без ліків. краплі в ніс і іноді - жарознижувальні засоби (парацетамол та ібупрофен)" - пише Євген Комаровський.

Діти, скріншот: Youtube
Діти, скріншот: Youtube

Він також зазначає, що все залежить від ситуації:

"Ще раз підсумки і головне: якщо походи до дошкільного закладу закінчуються ГРВІ, але не закінчуються призначенням купи ліків, ходити в дитячий садок і можна, і потрібно; якщо ж кожен похід туди - це безліч ліків та ускладнень, тоді треба думати про те, як жити з дитиною без дитячого садка" - підсумував фахівець.

Нагадаємо, що лікар Комаровський розповів, на що звертати увагу при виборі сонцезахисних окулярів: "Вдягаєте шматок темного пластику".

Раніше ми повідомляли, що педіатр розповів українцям про небезпеку для дітей: втрату свідомості, блювання та гарячу шкіру.