Поки росіяни утримують тисячі українців у полоні в нелюдських умовах, катують їх фізично та психологічно, Україна регулярно закуповує цигарки для російських військовополонених. При цьому їхні "хотілки" оплачуються за рахунок коштів державного бюджету.

Про це свідчать закупівлі у системі Prozorro. У липні 2023 року з держбюджету виділили 26,5 тисячі гривень, щоб забезпечити полонених окупантів цигарками.

Тендер на закупівлю сигарет, скріншот
Тендер на закупівлю сигарет, скріншот

Зокрема, державна установа "Табір для утримання військовополонених "Захід 1" закупила 230 пачок цигарок "Марвел Блу" за ціною 67,04 грн за пачку, а також 170 пачок цигарок "Стронг Ред" - 65,16 грн. У роздріб пачка цигарок цих марок коштують 74 грн та 71 грн відповідно.

Тендер на закупівлю сигарет, скріншот
Тендер на закупівлю сигарет, скріншот

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Тендер на закупівлю сигарет, скріншот
Тендер на закупівлю сигарет, скріншот

Договір про закупівлю цигарок було укладено без використання електронної системи. Крім того, це не єдиний тендер на закупівлю сигарет для ворогів.

У травні Україна витратила ще 12,2 тисячі гривень, а у квітні - на 7,5 тисячі. Це означає, що російським військовополоненим регулярно постачають сигарети за рахунок держбюджету.

Раніше ми писали про те, що вже два роки як відремонтовано: у Львові затіяли провести реконструкцію вулиці Бандери за майже 100 млн

Як повідомляв Знай.ua, держпідприємство витратить більше 8 млн на кулінарне шоу: гроші отримає компанія, пов'язана з російським шоуменом Олександром Цекало

Також портал Знай.ua писав, що катриджі для принтерів за 2 мільйони: "Енергоатом" знову потрапив у скандал через закупівлю для окупованої станції.