Депутати виступають за скасування набору вступників на здобуття ступенів вищої освіти бакалавра й магістра на вечірню та заочну форми навчання.

Відповідний законопроєкт було зареєстровано у Верховній Раді України.

Студент. Фото Freepik
Студент. Фото Freepik

Натомість депутати пропонують, аби у 2024 році університети орієнтувалися на дистанційну та дуальну форми здобуття освіти.

Зміни не будуть стосуватися студентів, які вже вчаться на вечірній формі чи заочно.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

студентка
студентка

"З огляду на накопичений досвід використання дистанційних технологій навчання, встановити, що у 2024 році не проводиться набір вступників для здобуття ступенів вищої освіти бакалавра та магістра за вечірньою і заочною формами здобуття освіти, натомість орієнтуючи заклади освіти на розвиток дистанційної форми здобуття вищої освіти," – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Студенти
Студенти

Також цього року ДПА скасують для всіх учнів, крім чотирикласників, які братимуть участь у пілотному ДПА (дві тисячі дітей).

За законопроєктом, цьогоріч конкурсний відбір до вузів має відбуватися за результатами ЗНО 2021 року чи вступних випробувань 2022-2024 років (НМТ), проведених з використанням творчих конкурсів (фізичних здібностей).

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, навчання за кордоном другий рік поспіль: що змінилося для маленьких українців

Раніше портал Знай інформував, зарплати вчителів в 2024 році: як планують змінити виплати

Також наш портал повідомляв, безкоштовне харчування в школі: хто з дітей має право