Українців неодноразово попереджали про хитрощі, які використовують працівники ТЦК, щоб мобілізувати якнайбільше чоловіків. Адвокат розповів про ще одну, яка переходить усі рамки адекватного.

Так українці почали отримувати на пошту повідомлення про відкриття досудового розслідування за фактом ухилення від мобілізації. Цікаво, що цим людям навіть не вручали повістки. Про це розповів адвокат Роман Сімутіна на YouTube.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

"Новий підхід вас точно шокує. Погоджуся, це звучить досить грізно: "Про ухилення від виконання військового обов’язку та про включення інформації до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР)" і адресоване воно прокурору, начальнику поліції та громадянину", - розповів він.

Такі повідомлення часто надсилають із Бучанської РТЦК, зазначив адвокат. Вони вказують, що "чоловік шляхом бездіяльності ухиляється від призову", однак у кримінальному кодексі йдеться про намір, а не бездіяльність.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Одним словом - набір грізних юридичних фраз, але позбавлених логіки, послідовності й сенсу. Хоча мушу визнати, що потрапляння такого паперу в руки пересічному громадянину введе його у неабиякий ступор. Тож якщо ви десь знайдете подібне повідомлення, то вже знатимете як відрізнити справжній текст від "креативного", - додав Сімутін.

Повідомлення від ТЦК, скріншот
Повідомлення від ТЦК, скріншот

Нагадаємо, в Україні створять "смарт-мобілізацію": що зміниться для військовозобов'язаних

Раніше ми писали про те, що роботодавець може вручати повістку, але за однієї умови

Як повідомляв Знай.ua, "Сам обираєш посадку, яку йдеш штурмувати": українці бурхливо відреагували на смарт-мобілізацію