В останній час окупанти переважно атакують шахедами та поодинокими ракетами. Багато українців зі страхом чекають похолодання, адже розуміють, що росіяни почнуть бити по нашій енергетичній інфраструктурі.

В українські розвідці розповіли, наскільки росіяни підготувалися до масованих обстрілів та чи вистачить в них ракет для того, що занурити нашу країну у пітьму.

Ракета. Фото: скриншот з відео
Ракета. Фото: скриншот з відео

Про запаси зброї окупантів розповів представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю РБК-Україна.

Він пояснив, що в росії продовжують виробляти ракети, але його масштаби вже далекі від тих, які були в окупантів на початку повномасштабного вторгнення.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Однак у розпал війни не можна недооцінювати ворога. Юсов попереджає українців про те, тривалий період без масованих атак пов'язаний із тим, що росіяни накопичують ракети щоб бити по важливим об'єктам нашої інфраструктури.

Андрій Юсов. Фото: скрін Ютуб
Андрій Юсов. Фото: скрін Ютуб

Розвідник вважає, що у росіяни не мають можливості повторити сценарій минулої зими, однак будь-який ракетний удар — чи це 20, 30 ракет чи 100 — це серйозний виклик і загроза для інфраструктури та Сил оборони України.

"Що стосується зимового періоду і потенційних атак на критичну інфраструктуру, зокрема на енергетику - то це абсолютно ймовірний сценарій, на превеликий жаль." - зазначає Юсов.

Нагадаємо, портал Знай інформував, можливість нападу з території Білорусі: у Повітряних силах розповіли про ЗРК, Іскандери та авіацію

Раніше на порталі Знай повідомлялося, воїни ЗСУ змусять окупантів голодувати взимку 2023-24, не закінчуючи контрнаступу: погода ніяк не завадить

Також, наш портал інформував, українців попередили про небезпеку: росія накопичує ракети для масованого удару