У церковному календарі це день вшанування пам'яті святителя Павла (сповідника, патріарха Константинопольського) та мучениці Клавдії Анкірської.

Інші назви свята: "Павло", "Павло сповідник", "Клавдія", "Льодостави".

Клавдія Анкірська, фото: ГлавИкона.ру
Клавдія Анкірська, фото: ГлавИкона.ру

Клавдія Анкірська вважається покровителькою побуту та худоби. В основному це вівці, кози, корови та кури. А також вона відповідає за затишок та достаток у будинку. Тому в цей день потрібно не лише звернутися до неї з відповідною молитвою, а й бути особливо уважними до свійських тварин. В іншому випадку свята може не виконати ваше прохання.

Є прикмета, що якщо кінь добре їсть, то не болітиме, коли прийдуть люті морози. Якщо у цей день корова дасть багато молока, то і далі буде відмінно доїтися. Але не варто кривдити й інших домашніх улюбленців, наприклад котів та собак.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Котик на авто. Фото Freepik
Котик на авто. Фото Freepik

Щоб зробити обличчя привабливим та омолодити його, жінкам можна піти до підмерзлої водойми та набрати льоду. Його потім треба принести додому та витирати їм обличчя. Ще це один з небагатьох днів, коли можна позбутися біди, яка пішла за порушеною клятвою. Наприклад, якщо хтось узяв борг, присягнув життям матері, що віддасть його, а повернути не вдалося. За таких випадків потрібно провести особливий ритуал.

Щоб очистити від біди, підіть у ліс та наламайте гілок берези. Потім зробіть з них віник і повісьте на це дерево, з якого зламали гілки. При цьому скажіть слова: «Щойно ці гілки до дерева приростуть, то тут же до моїх рідних біди й прийдуть. Так бути. Тож тому бувати». Іти треба, не оглядаючись.

[img desc=""]661743[/img

Якщо хтось вам побажав зла 6 листопада, то замахніться на нього віником. Є прикмета, що все, що він наслав, передасться йому.

Що не можна робити 6 листопада

На Павла не позичайте і не позичайте грошей. А щоб не розсердити Клавдію, не можна їсти цього дня м'ясних продуктів. Вона може наслати хвороби та неприємності. Та й взагалі постарайтеся не ображати свійських тварин.

Нагадаємо про новий церковний календар: які зимові свята українці відзначатимуть уже у листопаді.

Раніше ми повідомляли, що вихідних може побільшати: в Україні хочуть вести нове свято - День подяки Богу