На офіційному сайті Сарненського районного суду Рівненської області продемонстровано рішення, яке повертає нас ще за часів до повномасштабної війни, але за існуючого коронавірусу.

Мжучіна купив квитки на поїзд №006, у плацкарті, відправка 22 березня 2020 року. Рейс - Київ-москва. Витратив він на двох 3345 гривень, але в результаті рейс скасували, а гроші повертати ніхто не захотів. Тому він і звернувся до суду.

Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці
Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці

Потяг не виїхав через ухвалу КМУ, спрямовану на боротьбу з COVID-19. Українець кілька разів звертався до каси, йому відмовляли, нібито у касі немає грошей, бо вже багато пасажирів приходило проводити повернення. Через кілька місяців залізничні подорожі відновили, але на чоловіка знову чекала невдача, оскільки він не надав жодної довідки про те, чому він несвоєчасно звернувся за поверненням коштів.

Їхати до москви йому потрібно було через лікування хронічного захворювання матері. Свої моральні страждання українець оцінив у 800 гривень через постійні відмови у поверненні грошей. Позов був цілком задоволений. По-перше, "Укрзалізниця" має повернути кошти, витрачені на квитки, відшкодування моральної шкоди. По-друге, сплатити 1100 грн судових витрат.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Поїзд "Київ-москва", скріншот: reyestr.court.gov.ua
Поїзд "Київ-москва", скріншот: reyestr.court.gov.ua

"Проїзні документи не використовувалися позивачем повністю. Суд вважає обґрунтованим вимогу про відшкодування вартості квитків у сумі 3345 гривень, оскільки доказів на спростування обставин не надали", - йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, українці поскаржилися на "УЗ" - квитки на потяг купили, а потрібні вагони не приїхали

Як повідомляв "Знай.uа", від "Укрзалізниці" вимагають запровадження "чоловічих купе" - жіночі вагони дискримінують трансгендерів та батьків з дітьми

Знай.ua писав, 2,2 мільярда на утримання доріг і закупівля вагонів за 1,95 мільярда: топ найдорожчих тендерів вересня