Військові експерти попереджали, що ця зима в Україні буде складною в умовах обстрілів росіян. Ворог не лише продовжує отримувати "Шахеди" від Ірану, а й працює над покращенням власних БПЛА.

Тільки у вересні росіяни запустили в Україну близько 500 шахедів, але є надія, що запаси Ірану колись вичерпаються, розповів представник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат "24 каналу". Крім того, у росії вже відкрили завод з виробництва зброї, але невідомо якої.

Іранські безпілотники, скріншот: YoiTube
Іранські безпілотники, скріншот: YoiTube

Сумнівів немає в тому, що окупанти для атак будуть використовувати свої дрони, окрім "Шахедів".

"Відкрили один завод. Хочуть інший. Але яке це виробництво – поки невідомо. Чи будуть вони там повноцінно їх виготовляти або ж окремі компоненти робити і доповнювати запчастинами з Ірану… В принципі потрібно готуватися до того, що, окрім "Шахедів", будуть і дрони російського виробництва", - сказав він.

Також окупанти вже атакують східні регіони своїми безпілотниками "Куб" та "Ланцет". Щоб збільшити відстань до 100 км, ворог модернізує дрони.

"Маємо над чим працювати. Потрібні засоби, які будуть їх збивати. Їх треба більше. Не можна забувати про засоби РЕБ, які здатні серйозно впливати на діяльність ворожих БПЛА. Клин клином. Цим займаються і Сили оборони, і держава", - висловився Ігнат.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Юрій Ігнат. Фото: скриншот YouTube
Юрій Ігнат. Фото: скриншот YouTube

Нагадаємо, "Дронів потрібно багато": глава "Укроборонпрому" розкрив деталі про український "шахед" та інших безпілотників

Раніше ми писали про те, що видають паспорти, повістки і примусово мобілізують: росіяни в окупованих регіонах створили "військкомати"

Як повідомляв Знай.ua, воїни ЗСУ ліквідували відомого російського режисера