Українцям, які мають статус УБД, надають пільги та іншу соціальну допомогу від держави. Проте, оформити його, як виявилося, не так просто.

Очевидно, що на початку війни оформляти будь-які документи було складно через важкі бойові дії, але факт того, що статус УБД наразі отримали менше 100 000 осіб, ображає українців.

Люди продовжують сподіватися на ухвалення закону, що спростить цю процедуру та дасть їм гарантії соціального захисту. Про те, що планує зробити уряд, розповіла глава Мінветеранів Юлія Лапутіна у прямому ефірі телемарафону.

Пільги для УБД. Фото: Youtube
Пільги для УБД. Фото: Youtube

8 листопада 2023 року Кабінетом міністрів України ухвалено закон №9141 , завдяки якому було внесено зміни до процедури набуття статусу учасника бойових дій. Відтепер заяву можна подати в електронній формі, при цьому повний пакет документів не потрібний, оскільки всі дані вже мають уповноважені органи.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

"Наші захисники та захисниці – це переважно молоді люди 19-49 років, які потребуватимуть сучасних дієвих інструментів для реінтеграції у громадянське життя та власного розвитку. Зараз напрацьовуємо відповідні зміни до чинного законодавства, розробляємо ефективні програми для ветеранів та їхніх сімей", – сказала Лапутіна.

Нагадаємо, допомога для ВПО: які зміни у виплатах очікують українців до кінця цього року

Як повідомляв Знай.ua, виплати на дитину в 2024 році зростуть: кого торкнуться зміни

Також портал Знай.ua писав, що гуманітарна допомога на всю сім'ю: отримати можна до 24 листопада