У світі, де серце б'ється під звуками пострілів, зростає не лише героїзм, а й несправедливість, що стала невидимим ворогом на фронті. Дружина українського військового вирішила висловити правду, яка викриває темні сторони, з якими доводиться стикатися з нашими бійцями.

Тетяна Івчук, чий чоловік вважається зниклим безвісти на фронті, звинувачує керівництво 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ у корупційних практиках.

У своєму відео на TikTok вона розповідає про існування цінового списку для солдатів, які, за її словами, змушені виплачувати гроші своїм командирам.

@by_andry

Жена украинского военного Татьяна Ивчук из Бородянки обвинила в коррупции руководство 77-й отдельной аэромобильной бригады ВСУ. Видео с обвинениями она опубликовала в ТикТок. По ее словам, есть целый "прейскурант" для солдат, которые обязаны платить командирам.  От 30 до 70 тысяч гривен за невыход на боевое задание 20 тысяч за 10-дневный отпуск 10 тысяч гривен - эвакуация с поля боя ("хочешь жить - плати им, так говорят") 750-1000 гривен - один рожок автомата. Также, по словам Ивчук, до солдат почти не доходит гуманитарка, которую доставляют волонтеры. Женщина, чей муж числится пропавшим без вести, утверждает, что все доказательства переданы в СБУ, ГБР и прокуратуру.  #війна #зеленский #корупція

♬ оригинальный звук - Ukraine News

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

За її словами, з хлопців вимагають гроші за те, щоб не піти на завдання, а також тоді, коли вони вирішують піти у відпустку. Якщо хлопцям потрібні автомобілі, керівництво замість видати гроші знімає їх з рахунків військових, навіть не питаючи.

"Маємо підтвердження, коли командири з військових вимагали по 30-70 тисяч гривень щомісяця за невихід на бойове завдання. 20 тисяч гривень - це десятиденна відпустка додому, щоб поїхати відпочити та побути з рідними. 10 тисяч гривень - це евакуація з поля бою. "Хочеш жити - плати", - так їм кажуть. 750-1000 гривень – це один ріжок автомата. Подумайте тільки над цим", - каже у своєму відео Тетяна.

Також Тетяна обурена відсутністю контролю за передачею та кількістю гуманітарної допомоги, яку обов'язково мають отримувати наші бійці:

"Хочу звернути ще особливу увагу на гуманітарну допомогу. Ми знаємо, що туди неодноразово було доставлено велику кількість гуманітарної допомоги, але військові і близько неї не бачили. Або бачили, але дуже маленьку кількість і не все"

Гуманітарна допомога, фото благодійного фонду "Планета"
Гуманітарна допомога, фото благодійного фонду "Планета"

З глибокою надією ми всі очікуємо на увагу правоохоронних органів до цього питання, оскільки Тетяна стверджує, що вже надала всі необхідні докази до СБУ, ГБР та прокуратури.

"Я не здамся і йтиму до кінця, як би важко не було", - каже Тетяна.

Раніше ми писали про те, що "Дронів потрібно багато": глава "Укроборонпрому" розкрив деталі про український "шахед" та інших безпілотників

Як повідомляв Знай.ua, школяр прийшов просити при владі гроші на ЗСУ замість бруківки: його тато загинув за кілька днів

Також портал Знай.ua писав, що матуся готувалася до похорону сина-воїна ЗСУ, який загинув під Бахмутом, але їй привезли не ту труну: "У цієї дитини..."