Усе частіше росіяни використовують фальш-цілі. Під час їх запуску лунає повітряна тривога, хоча небо над Україною насправді чисте. Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів як росія намагається ввести в оману нашу ППО.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу "Еспресо".

Крилаті ракети Х-55. Фото: Схеми
Крилаті ракети Х-55. Фото: Схеми

Речник пояснив, що окупанти застосовують засоби РЕБ та постановники перешкод, щоб вводити в оману протиповітряну оборону.
"Інколи з'являються цілі, які мають свої параметри польоту, але насправді їх немає. Ворог застосовує засоби радіоелектронної боротьби, постановники перешкод для того, щоб вводити в оману протиповітряну оборону і щоб ми реагували на цілі, яких насправді не існує. Це такий електронний імпульс, радіоімпульс, який радіолокаційні станції бачать як ціль, а насправді її немає. Крім цього, є ще такі хибні цілі як безпілотники, які можуть направляти в один кінець. Така ціль теж буде видима, вона справжня, серйозної загрози не несе, але її все одно потрібно збивати", - пояснив Ігнат.

Ракета Х-101. Фото: скриншот Youtube
Ракета Х-101. Фото: скріншот Youtube

Також він пояснив, як Повітряні Сили відстежують безпеку у небі.
"На моніторі є система "Віраж-планшет" — це карта України, на якій відображається повітряна обстановка, тобто повітряні цілі: дрони, літаки, ракети… Кожна ціль позначається, має свій номер, параметри польоту, висоту, швидкість руху, напрямок тощо. Відповідно коли летить ракета, Повітряні сили бачать її напрямок. Ми намагаємось оперативно повідомляти людям про реальну небезпеку. І по ракеті працюють Сили оборони", — зазначив речник ПС ЗСУ.

Раніше ми писали про те, що видають паспорти, повістки і примусово мобілізують: росіяни в окупованих регіонах створили "військкомати"

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, воїни ЗСУ ліквідували відомого російського режисера