У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, згідно з яким планують ввести Міжнародний чоловічий день. Цей день пропонують відзначати кожного року 19 листопада.

Документ на сайті Верховної Ради був зареєстрований 20 листопада. Його ініціювали кілька народних депутатів. Таке рішення вони пояснили, що такий день допоможе встановити гендерну рівність та наблизитись до цього поняття.

Гендерна нерівність, фото facebook Міністерство соціальної політики України
Гендерна нерівність, фото facebook Міністерство соціальної політики України

В постанові йдеться про те, що Україна, як і багато інших країн, святкує Міжнародний жіночий день та День прав людини. Встановлення Міжнародного чоловічого дня на законодавчому рівні допоможе забезпечити повноцінну рівність статі. Це свято покаже, що суспільство визнає, що проблеми та права чоловіків важливі, вони дають свій внесок у суспільство. Встановлення свята може стимулювати позитивні зміни в статевих уявленнях та взаємовідносинах.

Ініціатори цього документу говорять, що дане свято важливе через те, що воно допоможе зробити акцент на конкретних питаннях, які будуть стосуватися лише чоловіків. Зокрема, це може бути здоров’я, батьківство та ментальне здоров’я. Автори посилаються на те, що таке свято вже зареєстровано у 80 країнах світу.

Популярні новини зараз
Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Законопроєкт знаходиться на стадії розгляду у комітеті з питань гуманітарної допомоги та інформаційної політики.

Нагадаємо, портал Знай інформував, справа не у відмові від їжі: суть Різдвяного посту, заборони на 40 днів до 24 грудня

Раніше на порталі Знай повідомлялося, новий церковний календар: які зимові свята українці відзначатимуть вже в листопаді

Також, наш портал інформував, 3 молитви, щоб згадати героїв ЗСУ та своїх родичів: читати вже цієї батьківської суботи