Нещодавно Володимир Зеленський заявив, що питання щодо дозволу на виїзд за кордон студентам лежить у компетенції Міністерства освіти, де вже подали деякі деталі.

У Міністерстві освіти вже, у свою чергу, прокоментували цю заяву.

Під час телемарафону Михайло Вінницький, заступник міністра освіти та науки України, розповів про можливість для студентів вирушити за кордон. За його словами, можливість виїзду буде надано лише певній віковій групі та всього на обмежений термін.

Студенти, фото з вільних джерел
Студенти, фото з вільних джерел

Також він уточнив, що це стосується студентів віком від 18 до 22 років, які мають дозвіл на виїзд виключно для навчання за межами України.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Плату за світло нараховуватимуть по-новому Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Наразі у Міністерстві активно обговорюється можливість участі в односеместрових академічних програмах європейських університетів під час отримання бакалавра.

"Зараз маємо багато можливостей від університетів наших партнерів, які відчинили свої двері українським студентам і зацікавлені в тому, щоб наші студенти на один семестр поїхали і повчилися", – зазначив Вінницький

З цього можна дійти невтішного висновку, що крім навчання з обміну, в українських студентів більше немає можливості залишати межі країни.

Однак слід врахувати, що навіть ця можливість зараз розглядається лише як ідея і остаточного рішення щодо цього поки що немає.

Вам буде цікаво, "не розповідайте як вам складно там": Володимир Дантес наїхав на українців за кордоном

Також портал Знай.ua писав, що кияни вимагають очистити головний вокзал столиці від "бруду" - жили так багато років

Раніше ми повідомляли, бруківка проти дронів: скільки обласні центри витратили коштів на благоустрій та тероборону