У Харкові розпочалося будівництво підземної школи, яка стане додатковим місцем для 900 учнів, у відповідь на збільшення потреби у безпечному та повноцінному навчанні.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Місто прагматично готується до неминучих викликів. Будівництво підземної школи стає частиною планів, пов'язаних із можливими бойовими діями на території міста.

"Зараз ми ретельно працюємо над тим, аби якнайшвидше завершити будівництво підземної школи - першого сучасного бомбосховища в Індустріальному районі, де у форматі офлайн зможуть навчатися ще 900 дітей", – написав Ігор.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки
Показати ще

Раніше у місті було ухвалено рішення організувати процес навчання дітей на п'яти підземних станціях метро. З початку року учнівський склад метрошколи значно збільшився. Однак очевидно, що можливості підземки дуже обмежені для забезпечення комфортного навчання дітей.

Будівництво підземної школи у Харкові / фото: скріншот відео з Facebook
Будівництво підземної школи у Харкові / фото: скріншот відео з Facebook

Ініціатива з побудовою підземної школи покликана забезпечити безпечне та ефективне навчання для дітей в умовах, коли нормальне життя на поверхні може бути порушене через військові конфлікти.

Це рішення передбачає створення сталого та безпечного середовища для навчання, оснащеного системами захисту від можливої ​​радіаційної загрози та інших небезпек. Будівництво школи в Індустріальному районі є лише початком – влада готується розширити цю ініціативу і на інші райони міста.

Нагадаємо, забруднив землі на 800 тисяч: на Черкащині судитимуть несумлінну ділянку

Раніше ми повідомляли,військовий Святослав Дубина пояснив, чому в державі починаються Майдани: «Готують, звичайно ж, несвідомо»

Як писав портал Знай.ua, такі були лише на обкладинках журналів: унікальне купе, зібране на базі "Запорожця"