Деражнянський районний суд Хмельницької області ухвалив рішення стягнути зі студента-медика 209 тисяч гривень на користь Івано-Франківського медуніверситету.

Таку суму нарахували як борг за навчання у бюджеті, адже випускник порушив умови контракту та не відпрацював зазначений термін за спеціальністю.

Студенти, кадр з відео
Студенти, кадр з відео

У 2014 році хлопця зарахували на безоплатне навчання за умови, що після закінчення вузу він не менше ніж 3 роки відпрацює лікарем за направленням держави. В іншому випадку доведеться компенсувати вартість «бюджетної» освіти.

Однак у 2020 році після інтернатури та призначення до лікарні Шепетівки молодий фахівець звільнився вже за місяць. Фактично він не виконав умови контракту із вишами.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Тому університет нарахував йому борг у 209 тисяч гривень як відшкодування коштів держбюджету, витрачених на підготовку лікаря. У цю суму також включили стипендію, яку студент отримував.

Суд погодився стягнути заборгованість на користь накладу освіти. У МОН також пропонують законодавчо зобов'язати "бюджетників" укладати контракт із державою з відпрацювання за спеціальністю. Інакше студент може відрахувати чи перекласти на контракт.

Нагадаємо, допомога з демобілізацією за $7 тисяч: в Україні засудять начальника управління ССБ за "бізнес-схему"

Як повідомляв "Знай.uа", мільйони на "почесні" відставки: Україна щомісяця платить по 100 тисяч судді, яка судила учасників Майдану

Знай.uа писав, Кличко змусять пояснити мільйони на бруківку: петиція вже набрала необхідну кількість голосів