Деражнянський районний суд Хмельницької області ухвалив рішення стягнути зі студента-медика 209 тисяч гривень на користь Івано-Франківського медуніверситету.

Таку суму нарахували як борг за навчання у бюджеті, адже випускник порушив умови контракту та не відпрацював зазначений термін за спеціальністю.

Студенти, кадр з відео
Студенти, кадр з відео

У 2014 році хлопця зарахували на безоплатне навчання за умови, що після закінчення вузу він не менше ніж 3 роки відпрацює лікарем за направленням держави. В іншому випадку доведеться компенсувати вартість «бюджетної» освіти.

Однак у 2020 році після інтернатури та призначення до лікарні Шепетівки молодий фахівець звільнився вже за місяць. Фактично він не виконав умови контракту із вишами.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Тому університет нарахував йому борг у 209 тисяч гривень як відшкодування коштів держбюджету, витрачених на підготовку лікаря. У цю суму також включили стипендію, яку студент отримував.

Суд погодився стягнути заборгованість на користь накладу освіти. У МОН також пропонують законодавчо зобов'язати "бюджетників" укладати контракт із державою з відпрацювання за спеціальністю. Інакше студент може відрахувати чи перекласти на контракт.

Нагадаємо, допомога з демобілізацією за $7 тисяч: в Україні засудять начальника управління ССБ за "бізнес-схему"

Як повідомляв "Знай.uа", мільйони на "почесні" відставки: Україна щомісяця платить по 100 тисяч судді, яка судила учасників Майдану

Знай.uа писав, Кличко змусять пояснити мільйони на бруківку: петиція вже набрала необхідну кількість голосів