Більшість громадян України вважають, що в умовах воєнного часу слід обмежувати свої витрати на розваги та покупки.

Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", 60% опитаних українців висловились за необхідність суттєвих обмежень у сфері розваг та споживання в період війни. Ці дані залишаються незмінними протягом майже двох років з моменту початку масштабної військової агресії.

Жителі західних областей країни найбільше схильні до думки про обмеження у розвагах. Водночас, кияни та мешканці деокупованих регіонів частіше схиляються до думки про необхідність повноцінного життя, навіть у воєнний час.

Результати опитування також свідчать, що молодь та фінансово забезпечені особи більш схильні до роблення покупок та участі в розвагах, тоді як старше покоління та менш заможні респонденти схиляються до думки про необхідність утримання від зайвих витрат.

При цьому варто зазначити, що половина українців не робить планів на майбутнє. Протягом останнього року кількість людей, що планують своє життя на довгострокову перспективу, зменшилась з 19% до 12%.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Довгострокове планування переважно практикують кияни, особи молодого та середнього віку, а також більш фінансово забезпечені громадяни.

Раніше Знай.ua повідомляв, що буде з вартістю свинини до кінця року.