Петиція до глави держави, яка закликає до "чесної мобілізації громадян", у тому числі народних обранців та високопосадовців, зібрала достатню кількість підписів. Тепер президент України має ознайомитися та відповісти на цю петицію.

Ініціатором цієї петиції, яка звертається до лідера країни з проханням про "справедливу мобілізацію громадян", зокрема народних депутатів і інших високопоставлених чиновників, виступив Олександр Дубінський, який зараз знаходиться у СІЗО.

Він оприлюднив своє звернення 3 вересня, вказуючи на потребу "тривожних дій" для зміни декількох українських законів, які б стосувалися мобілізації народних депутатів. У тексті петиції Дубінський заявляє про важливість захисту Батьківщини як обов'язку кожного українця, проте вказує на існування дисбалансу в умовах мобілізації.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

"Існують законодавчі недоліки, які призводять до нерівного становища щодо мобілізації. Зокрема, народні обранці України... не підпадають під військовий призов під час мобілізації", - говориться в петиції.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

За словами автора, така ситуація суперечить "засадам чесності в рамках закону" та спричиняє суспільну напругу в державі.

Дубінський вважає, що мобілізація народних обранців допоможе зменшити брак кадрів у військовому секторі.

За кілька днів до завершення терміну збору, петиція набрала понад 25 тисяч голосів. Тепер наступний етап - це розгляд петиції президентом України.

Це звернення стало виразом громадської думки щодо потреби в однакових умовах мобілізації для усіх громадян України, незалежно від їх статусу чи посади.