Олена Маскаєва у відчайдушній спробі привернути увагу суспільства звернулася до українців через платформу ТікТок, щоб розповісти про гірку долю її хлопця Сергія Макєєва.

Доля привела Сергія в полон вже понад півтора року тому, 12 квітня 2022 року, внаслідок бойових дій на заводі імені Ілліча у Маріуполі.

Сергій Макєєв, старший матрос морської бригади Збройних Сил України, разом із товаришами опинився в полоні у російських оккупантів. І тепер на нього можливо висунути неймовірно важкий вирок 29 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Сергій Макєєв / фото: скріншот із відео
Сергій Макєєв / фото: скріншот із відео

Олена неодноразово зверталася по допомогу до різних організацій, намагаючись донести голос про страшну ситуацію Сергія до широкої публіки. Але, незважаючи на хвилювання та спроби знайти шлях до звільнення, він так і залишається у полоні.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

@maskaieva_olena

Дуже прошу допомоги у розголосі, це крик про допомогу. Разом ми сила !!!🇺🇦🙏🏼#ukraine🇺🇦 #russianterror#help#sos#repost Оператор навідник другого розвідувального взводу розвідувальної роти 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ старший матрос Макєєв Сергій Сергійович Народився 10 вересня 1997 року Село Вільне, Новомосковського району, Дніпропетровської області. Звання: Матрос Частина: А2802 м. Миколаїв Потрапив до полону 12 квітня 2022 року ,знаходився на заводі ім. Ілліча у м.Маріуполі Наразі вироком суду призначено покарання у вигляді 29 років позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії суворого режиму. Коли Сергій потрапив у полон 12 квітня , 16 квітня написали листа до Ірини Верещук ,завдяки їй Сергій був вперше внесений до списку на обмін. Сергій був внесений до списків на обмін неодноразово, але його так і не обміняли!!! За майже 2 роки перебування в полоні Були всі можливі крики про допомогу з боку рідних та близьких Сергія . Зверталися до всіх організацій :червоний хрест, до Об'єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при Службі безпеки України , до Національної поліції України, та у Кодинаційний центр. Після кожного обміну дзвонили до Об'єднаного центру Служби Безпеки України, але Сергія так і не було у списку людей, яких обміняли. На фото та відео ви можете побачити Сергія, в якому стані він перебуває на сьогоднішній день. Його неможливо впізнати , це абсолютно інша людина, худа, виснажена, змучена людина…

♬ оригинальный звук - Елена Маскаева

"Коли Сергій потрапив у полон 12 квітня, 16 квітня написали листа Ірині Верещук, завдяки їй Сергій був вперше внесений до списку на обмін. Сергій був внесений до списків на обмін неодноразово, але його так і не обміняли!, — написала дівчина під відео.

Вона не залишає спроб повернути Сергія додому, і у своєму відео показала, в якому стані зараз молода людина після майже двох років перебування в полоні— змучений, худий і ослаблений.

Сергій Макєєв та Олена Маскаєва / фото: скріншот з відео
Сергій Макєєв та Олена Маскаєва / фото: скріншот з відео

Ця історія стала не лише символом важких випробувань, через які проходять багато українських сімей, а й закликом до допомоги та підтримки тих, хто все ще залишається в полоні, чекає на своє повернення додому.

Олена продовжує закликати до дій, сподіваючись, що їхній голос почують і звільнять Сергія.

Нагадаємо, українців обнадіяли прогнозом на 2024 рік: зміни та події, які стануть початком великої перемоги

Раніше ми писали про те, що без військового квитка ні кроку з дому: українцям хочуть висунути нову вимогу

Як повідомляв Знай.ua, викрали та змусили одружитися під дулом пістолета: дівчині знайшли чоловіка в школі, але він її "не хотів"