Правоохоронці затримали проректора одного з київських Вищих навчальних закладів під час отримання 40 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це повідомляє столична прокуратура.

За даними слідства, проректор висунув ультиматум чотирьом студентам – або вони платять йому по 10 тисяч гривень кожен або їх відраховують з університету.

Співробітники правоохоронних органів влаштували операцію та зафіксували момент отримання хабара у 40 тисяч гривень у приміщенні вишу. Педагог затримали одразу після передачі йому грошей.

Прокуратура повідомила проректора про підозру у скоєнні злочину. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Також застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави у розмірі 150 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

"Примітка: згідно зі ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена ​​обвинувальним вироком суду", додають там.

Скрін, відео YouTube студенти
Скрін, відео YouTube студенти

Невідомо, чи будуть надалі подібні випадки — адже в інтернеті дуже багато доказів щодо корупційних схем в інших українських ВНЗ.

Нагадаємо, комунальник хотів хабар за асфальтування дороги: тепер і за це плати

Як повідомляв "Знай.uа", допомога з демобілізацією за $7 тисяч: в Україні засудять начальника управління ССБ за "бізнес-схему"

Знай.ua писав, тендер на майже 148 млн гривень: у маленькому селі Одещини відбудують дитячий садок